صفحه اصلی > دانستنی سفر : بیمه مسافرتی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

بیمه مسافرتی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

بیمه مسافرتی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

امروز افراد زیادی با توجه به وجود وسایل حمل و نقل عمومی مثل هواپیما، قطار، اتوبوس و وسایل شخصی علاقه دارند سفر کنند و مناطق مختلفی از جهان را مشاهده کنند. متاسفانه احتمال حادثه در سفرها زیاد است و ممکن است برخی مواقع افراد نیاز داشته باشند به پزشک مراجعه کنند یا دیگر اقدامات لازم را انجام دهند. بنابراین نیاز است پیش از مسافرت همه افراد بیمه مسافرتی داشته باشند. بیمه مسافرتی می‌تواند خسارت‌های سفرهای داخلی و خارجی را تضمین کند. این بیمه برای سفرهای خارجی ضروری است و یکی از مدارک مورد نیاز برای ورود به کشورهایی که ویزا نیاز دارند وجود بیمه مسافرتی است. در این مقاله قصد داریم به انواع مختلف بیمه‌های مسافرتی اشاره کنیم و بگوییم چگونه در صورت بروز مشکل می توانید از آن استفاده کنید.

انواع بیمه مسافرتی

با توجه به نوع سفر خارجی یا داخلی و هدف سفر ممکن است نوع بیمه مسافرتی متفاوت باشد.

بیمه مسافرتی دانشجویی: برای کسانی است که برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مراجعه می‌کنند.

بیمه مسافرتی با پوشش کرونا: در دوران کرونا برای حفاظت از افراد و پوشش هزینه‌های درمان آنها انجام می‌شد.

بیمه مسافرتی شینگن: برای افرادی است که قصد دارند به کشورهای عضو شینگن مراجعه کنند.

بیمه مسافرتیsos : یک نوع بیمه داخلی است که می‌توان از پوشش‌های آن در کشورهای خارجی نیز استفاده کرد.

بیمه مسافرتی برای پوشش چه مواردی مناسب است؟

خوشبختانه بیمه‌های مسافرتی پوشش‌های خوبی دارند و از این دست پوشش‌ها می‌توان به هزینه‌های پزشکی و دندانپزشکی، هزینه دارو، هزینه مسائل حقوقی، هزینه مفقود شدن یا سرقت مدارک شناسایی، بازگرداندن کودکان در صورتی که سرپرست آنها فوت شده است، بازگرداندن اقوام درجه یک که بیمه گذار در صورت بروز حادثه و برگرداندن جسد در صورت فوت بیمه شده در کشور دیگر اشاره کرد. البته بیشترین استفاده از این بیمه برای پوشش درمان است.

بیمه مسافرتی چه مواردی را پوشش نمی دهد؟

البته برخی موارد مانند مرگ ناشی از خودکشی، صدمات ناشی از بلایای طبیعی، خسارت ناشی از بیماری‌های روانی، صدمات ناشی از وسایل نقلیه غیر متعارف مثل هلیکوپتر، زایمان، سقط جنین، هزینه واکسیناسیون، سفر برخلاف توصیه پزشک، فیزیوتراپی، شرکت در عمل مجرمانه، صدمات ناشی از مصرف مواد مخدر و الکل، خطرات ناشی از رادیو اکتیو، حضور در شرط‌بندی و دعوا و خسارت ناشی از جنگ و تروریسم در حوزه پوشش بیمه مسافرتی نیست و بیمه‌ها برای این موارد خسارتی پرداخت نمی‌کنند.

هزینه بیمه مسافرتی

هزینه این بیمه با توجه به سن مسافر، مدت سفر و مقصد ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال افراد بالای ۶۵ سال و افراد پایین‌تر از ۱۲ سال هزینه متفاوت‌تری را نسبت به سایر افراد پرداخت می‌کنند. مدت سفر نیز که ممکن است از یک هفته تا چند ماه باشد می‌تواند در هزینه بیمه اثرگذار باشد. مقصد نیز با توجه به اینکه کدام یک از مناطق جغرافیایی باشد قیمت بیمه را تغییر می‌دهد. برای مثال فردی که به کانادا سفر می‌کند هزینه بیشتری نسبت به فردی که به ترکیه سفر می‌کند باید بپردازد.

شرایط بیمه مسافرتی

هنگامی که در حال دریافت بیمه مسافرتی هستید حتما تمام اطلاعات را با دقت مطالعه کنید تا بدانید که بیمه شما تا چه حدی پوشش دارد و چگونه می‌توانید از آن استفاده کنید. علاوه بر این باید شماره بیمه نامه را به ذهن بسپارید و در زمانی که مشکلی ایجاد شد می‌توانید به سرعت با مراکز شبانه روزی شرکت بیمه گذار تماس بگیرید و مشکل را مطرح کنید. از زمانی که بیمه نامه شما صادر می‌شود تا ۶ ماه فرصت دارید از کشور خارج شوید و از این بیمه نامه استفاده کنید در غیر این صورت اعتبار آن از بین می‌رود و دیگر قابل استفاده نیست. بیمه نامه از زمان خروج از کشور شروع تا ۹۲ روز اعتبار دارد  در این مدت می‌توانید از آن استفاده کنید. 

خرید آنلاین بیمه مسافرتی

امروز شرایط خیلی خوبی برای خرید انواع بیمه نامه ایجاد شده است و افراد می‌توانند به راحتی با مراجعه به سایت‌های شرکت‌های بیمه گذار بیمه مسافرتی دریافت کنند و نیاز نیست به صورت حضوری به مراکز مراجعه کنند. شرکت های بیمه گذار مختلفی وجود دارند که با یک جستجوی ساده در گوگل می توانید آنها را پیدا کنید، شرایط آنها را مطالعه کرده و تصمیم بگیرید از کدام نوع بیمه می خواهید استفاده کنید.

روش دریافت خسارت از بیمه مسافرتی

اگر به کشوری سفر کردید و در این کشور دچار مشکل شدید، حتما با شرکت‌های بیمه گر تماس بگیرید و کد بیمه نامه خود را به آنها اعلام کنید. این شرکت‌ها به شما بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورد اعتماد خود را معرفی می‌کنند و شما می‌توانید به آنها مراجعه کنید. با توجه به اینکه شرکت های بیمه ای با این مراکز چه نوع قراردادی داشته باشند شرایط پرداخت می تواند متفاوت باشد. اگر قرارداد آنلاین نداشته باشند، ممکن است شما در همان زمان مبلغ را پرداخت کنید و پس از ورود به کشور خودتان هزینه را از شرکت بیمه گذار دریافت کنید. در صورتی که شرکت بیمه گذار با این بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قرارداد داشته باشد نیاز به پرداخت هزینه‌ای نیست و هزینه‌ها توسط شرکت بیمه گذار پرداخت می‌شود و شما تنها فرانشیز را پرداخت می کنید.

برای دریافت خسارت از شرکت بیمه چه مدارکی لازم است؟

پیش از اینکه برای استفاده از بیمه مسافرتی خود اقدام کنید حتما باید در جریان باشید که چه مدارکی برای دریافت خسارات بیمه مورد نیاز است. از مدارک مورد نیاز می‌توان به اصل بیمه نامه، کپی صفحه اول گذرنامه و صفحه‌های مهر خروج و ورود، صورتحساب‌های پرداخت شده که باید دارای مهر و امضا باشند، هرگونه رسید پول یا قبض پرداخت به صندوق و تکمیل فرم درخواست قصار خسارت اشاره کرد. با همراه داشتن این مدارک می توانید از شرکت های بیمه گذار خسارت خود را دریافت کنید.

بیمه مسافرتی برای سفرهای داخلی چه پوششی دارد؟

این بیمه برای سفرهای داخلی شامل پوشش جبران غرامت فوت، نقص عضو یا از کار افتادگی دائم و هزینه‌های پزشکی روزانه است. این نوع بیمه نامه برای افرادی که از کشورهای دیگر نیز قصد سفر به داخل ایران را دارند نیز قابل استفاده است.

سقف تعهدات بیمه مسافرتی چقدر است؟

سقف تعهدات این بیمه بر اساس نیاز مسافر تعیین می‌شود و هزینه آن می‌تواند متفاوت باشد. افراد می‌توانند با توجه به شرایط سلامتی خود، وضعیت کشور مقصد، مدت سفر و هر عامل دیگری که ممکن است اثرگذار باشد سقف تعهد بیمه را افزایش یا کاهش دهند. به عنوان مثال افرادی که قصد سفر به کشورهای آفریقایی دارند که احتمال ابتلا به بیماری ها بیشتر است ممکن است بخواهند سقف بیمه مسافرتی برای درمان را افزایش دهند.

بیمه مسافرتی ارزان چیست؟

همانگونه که گفتیم با توجه به سقف تعهدات بیمه‌ای و پوشش‌های بیمه‌ای ممکن است قیمت بیمه تغییر کند. افرادی که دوست دارند هزینه کمتری پرداخت کنند و به اصطلاح بیمه مسافرتی ارزان دریافت کنند، می‌توانند سقف تعهدات خود را کاهش دهند و حتی پوشش‌های کمتری برای بیمه خود داشته باشند و به این ترتیب بیمه با هزینه کمتری دریافت کنند.

محدودیت‌های جغرافیایی بیمه مسافرتی

فرادی که از این بیمه استفاده می‌کنند باید بدانند که محدودیت‌های جغرافیایی نیز برای آن وجود دارد. به این صورت که اگر شما قصد سفر به دبی را دارید و برای این کشور بیمه مسافرتی تهیه کرده‌اید ولی در بین راه تصمیم بگیرید به عمان یا سایر کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کنید، نمی‌توانید از بیمه مسافرتی خود در این کشورها استفاده کنید. این شرایط برای بیمه‌های مسافرتی قابل انجام نیست و شما تنها مجاز هستید از این بیمه برای کشور هدف استفاده کنید.

سخن آخر

هیچگاه نمی توان حادثه یا اتفاق را پیش بینی کرد، بنابراین وجود بیمه مهم است و ممکن است خسارت‏های زیادی را پوشش دهد. بهتر است پیش از تهیه بیمه مسافرتی تحقیقات کاملی انجام دهید و یک بیمه با پوشش مناسب تهیه کنید که از نظر هزینه مناسب باشد و نیازهای شما را نیز پوشش دهد.

پست های مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید