سفر به ایران برای دو تابعیتی ها
برخی از افرادی که تابعیت ایران را دارند، ممکن است که سالها به وطن خود مراجعه نکرده باشند. در طی سالها نیز قوانین تغییر میکنند و لازم است که این افراد با قوانین ورود و خروج دو تابعیتی به ایران آشنا باشند. در این مقاله نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی را برای شما کامل بازگو کرده ایم. نداشتن اطلاعات درباره این موضوع ممکن است که دردسرهایی برای افراد دو تابعیتی به وجود آورد. در این مطلب قرار است که با بررسی قوانین و نکات مربوط به ورود و خروج دو تابعیتی به ایران به افراد متقاضی سفر به ایران کمک کنیم تا مشکلی با ورود و خروج نداشته باشند. لطفا با ما همراه باشید.
شرایط سفر با دو پاسپورت در ایران
داشتن دو پاسپورت به معنای داشتن تابعیت دو کشور متفاوت است. در هر حال اولین نکتهای که باید بدانید این است که فرقی نمیکند که در ایران به دنیا آمده باشید و یا تبعه یک کشور دیگر باشید. اگر یکی از والدینتان ایرانی باشد تابعیت ایران را خواهید داشت. داشتن تابعیت به این معناست که شما شهروند ایرانی به حساب آمده و مشکلی در رفت و آمد نخواهید داشت.
برای سفر به کشورهای دیگر و بازگشت بدون دردسر، استفاده از یک پاسپورت واحد توصیه میشود. اگر با یک پاسپورت وارد شوید و با دیگری خارج شوید، ممکن است ماموران مرزی تصور کنند که مدت زمان بیشتری نسبت به مجاز در کشور میزبان اقامت داشتهاید. این امر میتواند منجر به مشکلاتی با ماموران مرزی شود. چرا؟ به این دلیل که در بیشتر موارد پاسپورت شما هنگام ورود مهر میخورد و هنگام خروج، ماموران گمرک و مهاجرت تاریخ ورود را بررسی میکنند تا مطمئن شوند که بیش از مدت مجاز در کشور اقامت نداشتهاید.
توجه داشته باشید که داشتن دو پاسپورت در سفر میتواند بسیار مفید باشد. زیرا ممکن است با استفاده از یکی از آنها نیازی به اخذ ویزا برای ورود به برخی کشورها نداشته باشید. به عنوان مثال با داشتن پاسپورت امارات متحده عربی میتوانید به 134 کشور دنیا بدون داشتن ویزا مراجعه کنید. با پاسپورت ایرانی میتوانید به ۳۹ کشور با ویزای فرودگاهی یا ویزای در بدو ورود سفر کنید و به ۱۱ کشور دیگر بدون نیاز به ویزا وارد شوید.
شرایط ورود به ایران برای افراد دو تابعیتی
اگر تابعیت کشور دیگری را داشته باشید، مقامات ایرانی شما را به عنوان شهروند ایرانی در نظر میگیرند. برای سفر به ایران شهروندان ایرانی باید از پاسپورت ایرانی خود استفاده کنند و نیازی به ویزای ایران نخواهند داشت. ارائه پاسپورت ایرانی به مقامات مرزی کافی است تا ورود به کشور تسهیل شود. اما اگر فردی با پاسپورت غیر ایرانی سفر کند، باید ویزای لازم را دریافت کند. بنابراین توصیه میشود که شهروندان ایرانی ساکن در خارج از کشور که پاسپورت ایرانی ندارند به کنسولگری یا سفارت ایران در کشور محل اقامت خود مراجعه کنند تا برای دریافت یا تمدید پاسپورت ایرانی خود اقدامات لازم انجام شوند.
بیمه مسافرتی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟
۲۴ خرداد ۱۴۰۳مدارک لازم برای ورود افراد دو تابعیتی به ایران
برای بارگزاری مدارک در سایتها و سامانههای معرفی شده از طرف کنسولگری ایران باید مدارک زیر را با کیفیت بالا و در فرمت JPG اسکن کنید، به طوری که حجم هر فایل از 300 کیلوبایت بیشتر نشود.
- برای بارگزاری مدارک در سایتها و سامانههای معرفی شده از طرف کنسولگری ایران باید مدارک زیر را با کیفیت بالا و در فرمت JPG اسکن کنید، به طوری که حجم هر فایل از 300 کیلوبایت بیشتر نشود.
- صفحه اطلاعات شخصی (اولین صفحه) و آخرین مهر خروج از ایران در پاسپورت.
- هر دو طرف کارت ملی در صورتی که کارت ملی دارید.
- یک عکس 4×6 بیومتریک که باید رنگی بوده و اخیراً گرفته شده باشد. ( بدون پوشش سر برای آقایان و بدون عینک باشد و مطابق با موازین اسلامی گرفته شده باشد.)
- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان بین 18 تا 50 سال.
- صفحه اول شناسنامه همسر و صفحهای که اطلاعات همسر و فرزندان را نشان میدهد. (برای بانوان متاهل.)
- صفحه اول شناسنامه پدر و صفحهای که اطلاعات همسر و فرزندان را نشان میدهد.( برای افراد زیر 18 سال.)
- صفحه اول شناسنامه پدر و صفحهای که اطلاعات همسر و فرزندان را نشان میدهد.( برای افراد زیر 18 سال.)
- تصویر قیم نامه صادر شده از مراجع قضایی ایران، در صورت لزوم.
لیست بهترین رستوران های تهران
۲۳ مرداد ۱۴۰۳شرایط خروج از ایران برای افراد دو تابعیتی
برای خروج از کشور نیز فرایندهای قانونی انجام میشوند و سختی زیادی ندارند. همانطور که گفتیم بهتر است که با پاسپورت ایرانی اقدام به ورود و از کشور کنید تا فرایندها راحتتر انجام شوند و نیازی نباشد که هزینهای برای دریافت ویزا پرداخت کنید. افراد دو ملیتی باید با مراجعه به مراکز پلیس+10 و ارائه مستندات لازم، از جمله شناسنامه و کارت ملی و پرداخت هزینههای قانونی، برای صدور یا تمدید گذرنامه خود اقدام کنند. انجام این فرآیند اطمینان میدهد که مسافران دو تابعیتی میتوانند به راحتی و بدون مشکل قانونی به خاک ایران سفر کرده و به راحتی از آن خارج شوند.
سخن پایانی
با مطالعه این مطلب اطلاعاتی راجع به ورود و خروج دو تابعیتی به ایران را به دست آوردیم. برای اینکه افراد دو ملیتی مشکلی در ورود و خروج از کشور نداشته باشند بهتر است که قوانین مروبط به آن را از قبل مطالعه کنند. این موضوع برای افرادی که مدت زمان طولانی در ایران نبودهاند حتی مهمتر است. توجه داشته باشید که در صورت داشتن والد یا والدین ایرانی، حتی اگر در کشور دیگری نیز به دنیا بیاید، همچنان تابعیت کشور ایران را خواهید داشت. اگر پاسپورت ایرانی ندارید میتوانید با مراجعه به کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود، نسبت به دریافت آن اقدام کنید.همچنین این افراد قبل از ورود به کشور برای سهولت در رفت و آمد در کشور می توانند از خدمات اجاره خودرو شرکت کافه رنت استفاده کنند و از سرویس اجاره خودرو در فرودگاه امام خمینی رزرو خودرو را بصورت آنلاین پیش از پرواز انجام داده و خودرو دلخواه خود را در زمان مناسب تحویل بگیرند و به راحتی از ایران زیبا دیدن نمایند.
سوالات متداول
خیر، باتوجه به قانون ایران باید از پاسپورت ایرانی خود استفاده کنند.
خیر، ایران دو تابعیتیها را به رسمیت نمیشناسد و از نظر قانون ایران، فقط تابعیت ایرانی افراد قابل قبول است و تابعیت یا تابعیتهای دیگر آنها از نظر ایران به رسمیت شناخته نمیشود.
ایرانیانی که خارج از ایران هستند و گذرنامه ایرانی ندارند، بهتر است قبل از ورود به ایران به کنسولگری ایران در محل اقامت خود مراجعه کنند و پاسپورت ایرانی دریافت کنند.
قوانین خاصی وجود ندارد، فقط افرادی که تابعیت خارجی را بدون رعایت مقررات قانونی دریافت کردهاند،از نامزد شدن برای انتخابات شورای اسلامی ، شهری و روستایی و همچنین کار کردن در مشاغل دولتی در ایران محروم میشوند.